familiedag workshop door Ann Hoogendoorn - beeldend kunstenaarThema "Huizen van mensen" tijdens een workshop van Ann Hoogendoorn (Beeldend kunstenaar)Familiedag worskhop door Ann Hoogendoorn (beeldend kunstenaar)
Familiedag workshop
Van de week fietste ik langs mijn geliefde Utrechtseweg van Zeist naar Utrecht toen de Herfst echt om mijn aandacht vroeg. Een kastanje nog in zijn harnas sloeg me tegen het gezicht. En prompt waren het, al wrijvend over de pijnlijke plek, de glimmende bruinrode kastanjes die mijn aandacht vroegen op de grond. Ik beloofde mezelf, zodra de agenda dit toe zou laten, lekker kastanjes te gaan rapen bij de mooiste rij kastanjebomen van Zeist bij mij om de hoek. Dit heb ik vanmorgen gedaan en ze liggen prachtig te stralen in een vierkante bak op mijn eettafel.
Zo…de stralend glanzende HERFST is weer binnen; terwijl buiten mijn oog nu op kapotte bladeren valt. Dus wie weet gaan die me inspireren tot nieuwe tekeningen. Tijdens de atelierroute gingen de “gave” bladtekeningen nog net niet als zoete broodjes over de toonbank, maar ik voelde me als een bakker die bijzondere broodjes bakt wel zeer in mijn element. Al die verschillende mensen die mijn werk nog nooit gezien hadden, laat staan er een smaak voor hebben kunnen ontwikkelen, waren ieder op eigen wijze geraakt. Het is zulk ongewoon werk; die draadjes, kleuren en vormen op vinyl. Ik kan het maar niet laten om iedere keer weer terug te grijpen naar het vinyl als drager van mijn werk.
Verder bereidde ik mijn eerste familiedag workshop voor. Om uit te proberen tijdens een familiedag van een vriend. Wat was dat leuk zeg, dat wil ik wel vaker doen. Een groepje van 20 mensen of kleiner. Verlangend naar een heel groot atelier waarin ik dit in de toekomst kan doen, ga ik hopelijk nu al op de Bloemstraat naar een grotere ruimte verhuizen. Deze moet ik om financiële redenen echter nog delen. Dit ga ik, als het doorgaat doen met mijn oude vertrouwde studiegenoot Joram van de Beld. Dat zou inhouden dat jullie tijdens mijn jaarlijkse 2111 expo een grotere werkplek kunnen bekijken. Zet vast in je agenda! Woensdag 21 november 2007. Zeker als je de atelierroute wel had willen komen en niet kon. Ik zal in ieder geval de bladtekeningen en het kleine ingelijste werk weer tentoonstellen. Van deze kleine werken hangen er nu een paar in consignatie bij mijn lijstenmaker.
http://www.kunstwerklijsten.nl/
Leuk hè?
Nou fijne herfst en misschien tot 2111.