1e schetsje in de Ooij van Ann Hoogendoorn - Beeldend Kunstenaar 2e schetsje in de Ooij van Ann Hoogendoorn - Beeldend Kunstenaar 3e schetsje in de Ooij van Ann Hoogendoorn - Beeldend Kunstenaar 4e schetsje in de Ooij van Ann Hoogendoorn - Beeldend Kunstenaar 5e schetsje in de Ooij van Ann Hoogendoorn - Beeldend Kunstenaar
Eerste schetsen in Ooij 2012

MIJMERINGEN
Een nieuwe plek om mijn hoofd leeg te krijgen ….DE TUIN….
Wonderbaarlijk is het toch dat wanneer je uit opperste trouw aan jezelf en je passie een keuze maakt in je leven dat er dan nog meer vrij komt wat beter bij je past dan je kon vermoeden. Het niet weten is altijd groter dan wat ik weet. Het vertrouwen daarin is eindelijk groter voor mij dan angst.
Water heeft me altijd getrokken….en ik wist op een gegeven moment dat het in de tweede helft van mijn leven nog belangrijker zou gaan worden….nu ook in mijn werk. Het lijkt allemaal op een hoger plan te komen. En wat vind ik?…Een woon/werkplek naast een grote vijver/plas in de Ooij bij Nijmegen met op 5 minuten fietsen … de Waal. Over stroom gesproken.

Wat ik niet wist, is dat ik een grote tuin op mijn pad zou krijgen. Bang dat deze me teveel zou afleiden, blijktnu dat de tuin “inleidt”, zullen we maar zeggen. Als prachtig onderdeel van een creatiespiraal (Lees bijvoorbeeld de Creatiespiraal van Marinus Knoope, als je daar behoefte aan hebt). Daar waar alles even moet beklijven, op zijn plek moet vallen, daar waar ik het proces moet loslaten, niet meer moet handelen, sturen of anderszins manipuleren, is er ….DE TUIN. Terwijl ik er in werk, wordt deze natuurlijk ook vormgegeven. Ik schets, schep, meng, zaai en oogst en zie het kleurenpalet in samenhang met de omgeving.

Ook wist ik dat ik nu een woon/werkplek wilde en geen apart atelier meer. Lang heb ik me gespleten gevoeld tussen werktafel en aanrecht. Twijfelend of mijn werk een vlucht was uit de werkelijkheid voel ik me door mijn werk juist zo betrokken. Nu weet ik zeker dat het geen vlucht meer is maar thuiskomen. Op deze plek creëer ik dan ook een atelier/keuken. Met de tuin er omheen als co-territorium of zoiets.

Ik wens iedereen een heerlijke herfst,

NIEUW

is mijn nieuwe adres: Prins Hendrikstraat 1, 6576 AD Ooij
– zijn de plannen om de huidige houten garage op te knappen tot expo-schuur en deze volgend jaar te openen.