Details “Herfst” (70 x 90 cm, olie op doek)
Mijmeringen
Met verbeelden, visualiseren, imagineren is het een beetje als met de herfst. De natuur, alles richt zich meer naar binnen…om diep van binnen innerlijke kracht en potentie te vinden in de winter. Datgene wat nodig is om in de lente en de zomer weer vorm te geven in de buitenwereld.

Dit bewust contact maken met mijn innerlijke, creatieve, verbeeldingswereld leerde ik zo’n twintig jaar geleden met de Silva Mind Methode door actief te mediteren op een dieper en gezonder mentaal niveau (alfa hersenniveau). Wat mij betreft de beste scholing die ik ooit gehad heb.
Schilderen, schrijven, studeren, koken, onkruid wieden..ik doe ze op mijn alfa niveau. Actief werkzaam zijn op dit hersenniveau zou 100 maal meer effectief zijn. Mijn ervaring is dat ik met onverdeelde aandacht werk en meer ontspannen ben dan wanneer ik op het “dagelijkse” drukke bèta hersenniveau werk. Door de jaren heen heeft zich in mij een rijke innerlijke wereld en een gevoel- en beeldtaal ontwikkeld die me eigenlijk de weg wijst in mijn dagelijks leven. Nu ben ik reuze benieuwd wat ik dit komende studiejaar aan handvatten en onderbouwing ga ontvangen om dit innerlijk vermogen bij de ander te leren aanspreken. Om de ander te helpen zichzelf te zijn en te helpen.
Meer dan voor alleen een analytische gesprek, heeft zich namelijk in mij een voorkeur ontwikkeld om een directere weg naar het wezenlijke, het hart, de essentie te vinden. Dit doe ik graag met behulp van het kunstzinnige, de natuur, het schrijven, het actief mediteren. Zoals de muziek ons, ons hart, ook sneller weet te bereiken. Ons hart of datgene wat diep in ons geraakt/bewust wil worden en er toe doet.
Ach, ik moet gewoon bekennen, dat er iets diep in mij huist wat vele malen intelligenter is dan ik zelf kan bedenken. Iets van waaruit ik antwoorden, beelden, raad- en ingevingen krijg.
Dat  graag in contact zijn met mijn innerlijk maakt misschien wel  dat ik de heimwee naar de herfst koester, als herfstkind.
EXTRA’S: