KUNSTZINNIGE COUNSELING VAN EEN BEELDEND KUNSTENAAR

Meer nog als een kunstzinnige spiegel dan als een kunstzinnige counselor (raadgever) is mijn intentie jou je eigen raadgevingen van binnenuit te laten ontdekken en volgen. Met geleide-visualisaties, teken- en schrijfopdrachten spreken we jouw verbeelding aan. We kijken samen naar wat jouw beeldtaal je te vertellen heeft op dit moment. Dieper van binnen weet je dit veelal zelf. Je eigen beeldtaal blijkt meestal wijzer dan je met je hoofd kan bedenken of invullen. Een ontdekkingstocht met voortschrijdend inzicht.

Het innerlijk kan pas helpen als de persoonlijkheid er om vraagt
Fransje de Jongh

Mijn eigen beeldende werk ontstaat intuïtief. Voor mezelf weet ik hoe ik mijn verbeeldingskracht onderhoud, gebruik en inzet. Ik loop warm voor een grotere samenhang tussen het beeld- en taaldenken. De meer samenhang er is de meer verdieping mogelijk. De opleiding tot kunstzinnig counselor bij de SPSO heeft mij geholpen deze kwaliteiten met nieuwe technieken in te zetten om anderen te helpen dit voor zichzelf te ontwikkelen.

Wanneer:

– wanneer je je licht ergens op wilt laten schijnen.
– wanneer je iets wilt uitwerken met jezelf.
– wanneer je meer samenhang wilt tussen je linker en je rechter hersenhelft.
– wanneer je behoefte hebt aan verdieping in jezelf.

Voor wie:
–  Voor wanneer dit je aanspreekt.
–  Voor collega “kunstenaars”.
–  Voor collega “helpers”.

Prijs vanaf 1 september 2017 :
Kennismakingsgesprek/vraag bespreken       geen kosten
Sessie van 1,5 uur                                                 € 50
Tarief studenten SPSO                                          € 25

Deze kosten worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Na kennismaking en eerste sessie zijn skype-sessies ook mogelijk.

mijn contactgegevens

Links naar mogelijke andere geestelijke gezondheidszorg:
https://www.113.nl/
https://www.werkgroepherkenning.nl/
https://www.centrum45.nl/
https://splinter.care/
https://www.spso.nl/therapeutenbegeleiders/


ERVARINGEN:

“Wat tekenend is voor Ann is dat ze in staat is om helderheid te scheppen, scherpe vragen te stellen en vervolgens aan de hand van beeldend werk te onderzoeken waar je met je hoofd niet bij kunt. Telkens wanneer we samenwerkten ervaarde ik dat Ann’s (onconventionele) manier van werken me dichterbij de kern bracht”.
(man 38 jaar)

“Ik heb wel eerder hulp gevraagd van diverse instanties om met me mee te denken, maar niet eerder is het zo divers en veel diepgaander, onvoorspelbaar en zinvol geweest”.
(vrouw 45 jaar)

“Na ervaringen met diverse therapieën in verband met mijn terugkomende depressie en faalangst, zijn de (Skype) sessies met Ann uiteindelijk datgene geweest die mij de handvaten hebben gegeven om te leren met mijn klachten om te gaan. In tegenstelling tot de therapieën in het verleden, lag focus bij Anns counselingmethodes niet op het vinden van een oplossing noch om enkel te accepteren dat bepaalde klachten en eigenschappen bij mij horen. Waar het echter om draaide was om mijn terugkomende donkere gedachten en angsten te begrijpen, te evalueren en daar waar mogelijk te anticiperen.

Naast me emotioneel gesteund te hebben gevoeld door de kennis en expertise van Ann, hebben de sessies me ook intellectueel en visueel gestimuleerd. “Ik heb contact kunnen maken met mijn verbeeldingskracht en door mijn angsten en emoties er te laten zijn, heb ik deze om kunnen vormen tot krachtige beelden.”  Hier heb ik vervolgens meer inzicht over kunnen krijgen door de scherpe observatie, analyse en kritische vragen van Ann. We hebben samen de bodem van de donkere put gezien, op de rand gezeten en de diepte ingekeken. Diepte is de essentie voor/van mij, niet meer het donker(te).”
(vrouw 36 jaar)