detail1-coming-out_20082008detail2-coming-out_2008
details van het werk: ‘Hier ben ik’!, draad&acryl op wit perspex, 150 x 100 cm (verkocht)

Met passie intuïtief door middel van tekenen en schilderen
Lieve mensen,
Al minstens 103 versies verder van mijn Visie, Missie en Doelstelling voor mijn ondernemersplan, lijkt het erop dat ik richting het einde van dit kwartaal helder krijg wat ik met mijn workshops wil doen. Een ondernemersplan blijkt ook vormgeven. Ik ben er dan ook dag en nacht mee bezig! Om niet te bedenken wat economisch haalbaar is, verstandig is of wat men verwacht, maar iedere keer weer terug te keren naar de essentie, naar mijn kern; naar wat voor mij belangrijk is. Al schilderend en schrijvend, luisterde ik naar wat mijn intuïtie mij te vertellen had. “Dicht bij mezelf blijven, want dat ga ik volhouden!”. Ik heb al lang in mijn droom een enorm ruim atelier voor ogen waarin ik kan werken en mensen kan ontvangen tot de dood me scheidt.
Nu begrijp ik beter wat het ontvangen van mensen in mijn ruimte kan gaan betekenen. Als me dat lukt, hoef ik niet met pensioen!En nu, hoe vertaal ik dat voor de wereld om me heen? Zo krankjorum als ik af en toe word in deze snelle meer dimensionale wereld, waarin ik continue beïnvloed, gemanipuleerd en bevraagd word, zie ik het varen op mijn eigen innerlijke kompas als de beste manier om mijn keuzes te bepalen. Ik geloof dat iedereen intuïtie heeft en dat deze onder meer werkt via je gedachten en gevoelens, maar verder gaat dan je verstand en je emoties. Intuïtie is niet mannelijk of vrouwelijk, yin of yang. Het is juist iets wat ons allemaal verbindt. Hier naar leren luisteren en handelen vraagt wel lef, want intuïtie laat zich niet manipuleren, maar wel snel wegdrukken door ratio of emoties. Intuïtie is een moment van inzicht, innerlijk weten zonder verklaring of begrip! En die flits durven inzetten; niet wetende waar het heen gaat. Dit oefenen, voedt zelfvertrouwen en creativiteit met voortschrijdend inzicht. Het helpt volgens mij, een gezond em evenwichtig ego te bewerkstelligen. je ontvankelijkheid voor jouw intuïtie met veel plezier vergroten door middel van tekenen en schilderen. Ja, dat is zo ongeveer de kern van wat ik wil; mensen begeleiden hun eigen intuïtie te herkennen, aan te spreken en in te zetten tijdens teken- en schilder workshops. Workshops waarin verschillende technieken, materialen en perspectieven aan bod komen. Door jezelf uit te drukken in het platte vlak, leer je immers jouw verbeelding aan te spreken. En daarbij wil ik ook heel graag, waar gepast, zoveel mogelijk materiaal hergebruiken.
Mijn leven lang heb ik al oog voor materialen die ik creatief voor een tweede keer gebruik.En wat heeft dit alles met de lente te maken? Nou, ik werd verliefd op mijn kunst tijdens de academie. Ik voel me er nu stevig mee verloofd en kijk uit naar een gepassioneerd huwelijk! Van mijn kunst mijn leven maken! Ik weet alleen de huwelijksdatum nog niet precies te plannen 🙂 . Mijn intuïtie zwijgt nog geduldig in alle talen.
Een lente vol passie gewenst! Jullie horen van mij!
Hartelijke groet,
Ann Hoogendoorn
PS: Willen jullie mij helpen? Kijk dan veel op mijn website. Er staat nieuw werk op uit 2007! Reageer via mijn site of maak van mijn site je startpagina! Dan wordt mijn ranking op google steeds hoger. Fans worden niet vergeten 🙂