Lentebrief 2011
A4 formaat reisfoto’s Ann’aloog bewerkt met draad en acryl

Mijmeringen:
Iedere keer sta ik weer verbaasd over hoe mijn werk, net als het leven, niet te plannen valt. Het leven geeft me ingevingen en kansen om mee te werken. Puur alleen verstandelijk beslissen en bij mijn keuzes blijven, werkt bij mij niet. Mijn verstand blijft het meest natuurlijk, in dienst van mijn intuïtie. Mijn plan om mijn alfa-tekeningen te schilderen, staat nu dus even in de kast :-). Meebewegen met wat blijkbaar nu in beweging wil komen, brengt dan voor mij bijzonder mooie belevingen teweeg omdat ze niet bedacht zijn. Dat zijn de belevingen die er voor mij toe doen. Zo ging ik totaal niet verwacht na het zien van het werk van Berend Strik en het voorbereiden van een individuele workshop voor een collega (fotograaf) zelf door met het bewerken van oude door mij gemaakte reisfoto’s. Ik raakte door mijn eigen oude herinneringen geïnspireerd en durfde een stap verder te zetten in mijn liefde voor kleur, Oosterse tapijten, motieven, patronen en het meditatieve karakter ervan.

Eerst werkte ik uren ‘geestdriftig’ door. Vervolgens zette ik zo rustig mogelijk iedere borduurbeweging rondom de foto in en maakte deze eerst af. Met dit geduld werken leverde me uiteindelijk de beoogde bekende hoogtepunten op. Zo werkte het ook met de geschilderde bewerkingen van de foto; door met minuscule marterharen penseeltjes ieder beweging eerst af te maken. Dat zijn voor mij de hoogtepunten, die energie opleveren. Volgens mij bedoelde Jimi Hendrix deze momenten met :”Excuseer me, ik kus de hemel”! Alleen geestdriftig te keer gaan kan dodelijk vermoeiend en uitputtend zijn, maar is soms ook heerlijk.

En zo leerde ik onverwacht met totaal nieuw werk geduld te betrachten en te vertrouwen dat de geestdrift niet meer nodig was. Maar dat iedere keer weer mijn handen achterna gaan, een weg is, waarbij ik niet weet wat en wanneer iets tot stand komt. Dat is mijn avontuur, maar dat gaat niet vanzelf….. Het vergt veel oefening en lef!

Nieuw:
– Ik geef geen lenteborrel dit jaar, ik ben aan het sparen voor; een city-trip naar Istanbul!
– Ik heb me aangemeld voor de Open Atelier Route in Zeist (oktober)
– Laatste blogs http://annhoogendoorn.tumblr.com/
– Laatste input voor Atelier Ann Hoogendoorn (Facebookpagina)