The making of "Uit dezelfde Bron"van Ann Hoogendoorn
“The making of” van het werk waar ik als laatste mee bezig was. Hier nog niet af, maar de titel werd me al wel duidelijk: “Uit dezelfde bron”

Mijmeringen:

Wat is het in mij wat mijn denken en gedachten gade slaat, die mijn hand lijnen ziet trekken, alsof die een eigen intelligentie hebben? Wat is het dat ziet dat ik commentaar lever en kritiek heb, op wat ik doe en denk, op wat ik voel en wat ik aan emoties heb? Is dat mijn bewustzijn, mijn ziel, mijn wezen, mijn diepste dan wel hoogste zelf die naar mijn persoonlijk denken en doen kijkt? Is het mijn hart, waar ik naar wil luisteren? Begrijp me niet verkeerd, ik voel me uitermate op mijn gemak en rustig in die waarnemende positie. Dusss…”what’s in a name?”, daar waar woorden te kort schieten en je kan gadeslaan. Machteloosheid is daar een verademing!

Prompt zie ik weer mijn twijfel over woorden geven aan mijn werken of ze gewoon alleen laten zien. Wel of geen titels? Beïnvloed of manipuleer ik de kijker niet met de titels? Wil ik dat wel? Heb ik een doel met mijn werken en zo ja welke is dat dan? Wil ik het denken van de kijker in beweging brengen, het bewustzijn en/of het waarnemingsvermogen stimuleren? Misschien een mix van alle drie, misschien geen van drieën. Ik ben daar nog niet uit. Ik dans tussen al die mogelijkheden. In dat proces vind ik het nu leuk om de reis (mijn feestje) te laten zien van het vormgeven….stadia van het maken van een werk. Zoals hierboven de 5 foto’s, als een ontkiemingsproces dat bij de lente hoort. Een proces waar ik volop van geniet in mijn tuin. Ik kijk mijn ogen uit.

Ik wens iedereen dan ook een eigen ontkiemingsproces en groei naar bloei in de zomer toe. Een innerlijke en/of uiterlijk groei zoals die nu het beste bij je past.

Laat de lente een spiegel zijn.

Nieuw:

– is “The making of” op mijn website om het vormgeven van andere werken te bekijken.

– is dat er in 2014 verder geen exposities komen van mijn werk. Ik ga me op de klussen in mijnhuis concentreren en uiteraard op het maken van werken. Dat laatste is een innerlijke noodzaak; misschien tevens het  antwoord op mijn “Mijmeringen” in deze lentebrief. Als ik al een antwoord wil.

– is dat je bij interesse in een werk, altijd een afspraak kunt maken om deze in het echt te komen zien in mijn atelier. Zie contactgegevens.

– is dat mijn websiteberichten terug te lezen zijn.  Klik hier

  aanmelden/afmelden seizoenbrief