Lentebrief 2016
‘Windows of Opportunity’, 100 x 140 cm, nu € 250 per stuk
Mijmeringen
In mijn werk geef ik vorm vanuit mijn inhoud, mijn voeding, mijn innerlijk en mijn binnenwereld. Dit is wat ik het vrouwelijke noem.  Ik bepaal hoever ik ga met het vormgeven. Meestal geef ik geen vorm helemaal tot in de buitenwereld, het uiterlijke gemanifesteerde. Dit is wat ik het mannelijke noem.
Zo ging ik ook aan het werk met het schrijven van een motivatiebrief voor een renteloze lening voor verdere financiering van de opleiding tot Kunstzinnige Counseling. Hierbij moest ik echter wel doorgaan met de inhoud glashelder vormgeven (formuleren) en mezelf manifesteren.
Woest boeiend zo’n proces, want ik doe het natuurlijk niet voor de vorm, maar vanuit mijn innerlijke drijfveren. Het (ver)werken vanuit de inhoud tot een vorm is een proces van binnen naar buiten. Een proces wat omgekeerd evenredig ook kan plaatsvinden. En dat is nu precies wat ik ontmoet in mijn opleiding. We leren van buiten naar binnen kijken door middel van counseling. Allemaal kennen we het gevoel van niet gezien worden. Het leven geeft ons regelmatig situaties waarin we opnieuw onze balans mogen vinden, opnieuw mogen kijken naar onszelf. Die momenten zie ik als  “Windows of Opportunity” om een nieuwe balans met jezelf te vinden tussen je buiten en je binnenwereld; tussen het vrouwelijke en het mannelijke. Het kan dan zijn dat je je meer inhoudelijk gaat ontwikkelen en/of dat je duidelijker wordt in wat je wilt vormgeving (formuleren). Het is precies daar, in het gebied van het vinden van een nieuwe balans, waar ik een grotere samenhang in de ander wil spiegelen. Het is net als naar kunst kijken; van alleen reageren op duidelijke vormen (de buitenkant), tot een eigen inhoudelijke respons (de binnenkant).  Een kunstwerk geeft daar de ruimte toe als jij dit met eigen ogen toelaat.

 

EXTRA’S: