OPEN TEKENTAFEL
Ergens in de toekomst wil ik maandelijkse een OPEN TEKENTAFEL gaan houden  in mijn eigen doorzon-atelier thuis in Ooij. Met als doel het plezier en de meerwaarde van het tekenen te activeren. Niet resultaatgericht.
Je neemt je eigen tekenspullen, schetsboek, dummy of notebook mee om in te werken.

We maken kennis met elkaars manier van werken, leren en stimuleren elkaars creativiteit door te doen. Er zal altijd een oefening voor handen zijn om op gang te komen, als dat nodig is.

MET TEKENEN KAN JE EEN VERBINDING MAKEN TUSSEN JE LINKER EN RECHTER HERSENHELFT EN JE VERBONDEN VOELEN.

Regelmatig tekenen is voor mij als een actieve meditatie om mijn intuïtie, verbeelding en creativiteit te onderhouden. Ik noem het actieve meditatie omdat de samenwerking tussen oog en hand een effectieve oefening kan zijn om je drukke, analytische, talige, kritische, praat en bedenkhoofd te omzeilen. Deze eigenschappen zijn meetbaar aan je linkerkant van je hersenen. In de rechterhersenhelft waar de creativiteit meetbaar is, huist je verbeelding het zicht op het grotere geheel, de deur naar je intuïtie en innerlijk bewustzijn, je ingevingen.

Met tekenen heb je beide hersenhelften nodig. Hoe gedetailleerder en realistischer, hoe meer dit zichtbaar is in de linker hersenhelft. De rechterhersenhelft meet meer het vrijere, ruimtelijke en minder resultaat gerichte tekenen.

Heb je interesse om in de toekomst deel te nemen aan de Open Tekentafel stuur me dan een email, dan benader ik je als ik zover ben en er genoeg animo is.
Eigen bijdrage € 5 tot € 10. Dat beslis je per keer zelf.
Ann Hoogendoorn
18 maart 2019