5 luik "Ana, waar ben je?"van Ann Hoogendoorn - beeldend kunstenaar
Lieve mensen,
Voor mijn gevoel is het weer tijd voor een update dit seizoen. Al dagen fiets ik door de levende kerstkaarten achter de Uithof en op het landgoed Rhijnauwen. Het was geen besneeuwde, maar een gekristalliseerde wereld! Waar roodborstjes als kleine stoplichtjes me tot stilstaan maanden. Wat ik uiteindelijk wel deed voor het veldmuisje verderop het fietspad door het bos. Verder verhoogde een kuifmees op mijn balkonrand mijn adem. Wat zijn dat leuke punkertjes zeg! Maar ik laat de vogeltjes nu verder over aan Hans Dorrestijn in zijn Vogelgids. Ieder zijn vakgebied. Ik nu terug naar die van mij. Want al houd ik enorm van boeken, ik ga in januari toch stoppen met werken bij de Bruna op de Nachtegaalstraat in Utrecht.Dit om me nu in 2008 met onverdeelde aandacht te gaan wijden aan: van mijn kunst mijn leven te gaan maken. Dit wil ik ook gaan doen d.m.v. het geven van workshops en individuele schilder – en tekenbegeleiding.Ik wil mijn ideeën hierover gaan vormgeven in het komende kwartaal. Gelukkig krijg ik als kunstenaar de komende 2 jaar professionele begeleiding van Kunstenaar & Co en heb ik al een belasting consulent. Want geboren als creatieveling is het zakelijke en administratieve niet echt mijn pakkie Ann.
Wat wel héél veel mijn kopje thee blijft is het “vervrouwen”. Waar de wereld wat mij betreft nu echt in mag doorstarten.
Ik vond in het boek “Grootmoedes geven de wereld raad” van Carol Schaefer een citaat wat voor mij op dit moment inrhoudelijk omschrijft wat “vervrouwen” is:
“Wees waar je niets te doen hebt. Ontspan in dat bewustzijn. In die toestand gaan we het koninkrijk van het zelf binnen. Er staat misschien wijsheid in boeken ?, maar deze innerlijke stilte neemt ons mee naar diepe innerlijke wijsheid. Wanneer we ons diep naar binnen richten, laten we onze innerlijke kracht tevoorschijn komen: de grote wijsheid die we in onze diepere lagen meedragen en de kennis van wat onze eigen, unieke bijdrage voor de mensheid is. Wanneer we dan op onze adem letten, gaan we met meer bewustzijn de buitenwereld in.”
Ik hoop dat alle mensen meer gaan vervrouwen in 2008.
Het is mijns inziens namelijk niet de bedoeling dat de vrouwen de macht overnemen door zich te gaan vermannen. Luister naar het liedje “Vrouwen aan de macht” van Stef Bos die ook vaak wordt gedreven door een enorme behoefte het anders te gaan doen in de wereld.
Wat mij betreft…succes met`vervrouwen`in 2008!
Hartelijke groet,
Ann Hoogendoorn