"Reconnection", 24 x 30, acryl op vinyl, 2011 (details)“Reconnection” , 24 x 30, acryl op vinyl, 2011 (details)

WINTERBRIEF 2011

Mijmeringen:

Eén van de dingen die ik dankzij de kunst leer, is dat we ons onderscheiden door onze oordelen en aannames en niet door onze menselijkheid. Het komt mij voor dat verschillen in stand worden gehouden door er over te blijven praten en oordelen en daarmee voorbij gaan aan ervaren en beleven. Als we iets beleefd of ervaren hebben, is het makkelijker invoelen of delen. Het maakt ons menselijker. Praten en oordelen kan hele slechte pokon zijn voor onze tolerantie ten opzichte van onszelf, elkaar en de kunst.

Ik kan steeds minder met vragen als; Wat vind jij? Of “waarom”? Mijn mening houdt me bij mijn beleving vandaan. Bovendien geeft het accepteren van “niet weten” of “niet begrijpen” mij héél véél ruimte en vrijheid! Tijdens het schilderen en tekenen praktiseer ik dit “niet resultaatgericht werken” het liefst: dat is vooral heerlijk wanneer ik mijn tekeningen in kleur vertaal. Als mijn schilderijen dan toch ergens over zouden moeten gaan, is het wel kleur. Kleur waarvan ik het gevoel heb dat die verbindt.
Verbinding waarmee, mag iedereen voor zichzelf beleven of invullen. Belevingen en ervaringen zijn voor mij de zaken die ertoe doen in het leven, die beklijven, me mens maken en mijn ziel voeden. Niet wat ik erover denk, erover geleerd of over gelezen heb. Ervaringen kun je niet leren, die beleef je. Achteraf ken je het eventueel betekenis toe of niet. Het maken van kunst en kijken naar kunst geven mij, net als het leven, iedere keer weer nieuwe ervaringen. Het is aan mij hoe ik er mee omga. Heb ik een ervaring of sta ik klaar met mijn oordeel en mening en beleeft mijn donder (lees; ziel) niets?

Nieuw:
Mijn website heb ik ontdaan van zijn grijze jasje en de inhoud verrijkt met nieuwe werken. Ik hoop de komende dagen de schilderijen en tekeningen nog aangevuld te krijgen.

Schilderijen, veelal de in kleur vertaalde dummy tekeningen

Ann’aloge photo-shopwerken, met acrylverf en borduurzijde bewerkte eigen reisfoto’s.

Oost Indische Inkttekeningen