Poldermomentjes uit 2012 tijdens de eerste winter dat ik hier woonde, zijn miniaturen in inkt. 5 x 7 cm
Poldermomentjes
“Stop thinking about artworks as objects, and start thinking about them as triggers for experiences”– Brian Eno

 

WINTERBRIEF 2014

Mijmeringen:
Kunst is een gebeuren. Door kunst gebeurt er wat en komt er wat in beweging. Althans dat is volgens mij de zin van kunst kijken en beleven. Of dat gebeurt, is een tweede. Ik ervaar het zelf wel zo. Kunst is echt mijn medium, mijn middel waarmee ik het leven tackle so to speak :-). Medium betekent ook “ midden” (latijn).
Door iedere dag weer vorm te geven, kunst te kijken, te lezen, te beleven, maakt het dat kunst en vormgeving mijn discipline is. Daarin ben ik een discipel van mezelf.

Iedere keer ben ik weer anders geworden na het maken of bekijken van werk, door wat ik beleefd heb tijdens het vormgeven, lezen en kijken. Perspectieven verschuiven, deuren gaan open, dan wel flikker ik liefdevol bij mezelf door de mand. Nieuwe inzichten heb ik verkregen en veel ingesleten aannames zijn al op de schop gegaan. Dit is een voortschrijdend proces van veranderingen. Wat dat betreft ben ik onbetrouwbaar :-). Tegelijk voel ik me schatplichtig aan deze veranderingen. Tja, Wil je deze reis of gewoon blijven?”, was al eens de titel van een werk.
Nu wil ik tijdens het geven van toekomstige workshops en één-op-één- uitwisselingen met mensen die daar behoefte aan hebben, gaan focussen op voortschrijdende inzichten.
Ik zie die “kunstzin”-counseler in mij wel zitten. Ik ga haar laten opstaan :-)! In 2015 krijgt ze de ruimte en ga ik beginnen met haar vorm te geven.

Daarmee wens ik graag iedereen in 2015 iets nieuws toe om op te focussen en wèl vorm te gaan geven ipv iets af te leren en nìet meer te doen. Laat oude vormen los door ruimte en vorm te geven aan iets nieuws. Ik geloof dat als je iets vormgeeft wat je wezenlijk voldoening geeft het ook goed voor de ander is en het geheel. Op welke manier dan ook.

Fijne dagen en op naar nieuwe vormen in 2015!

Nieuw:

  • Is nog steeds de mogelijkheid om door mij een schilderij te laten maken van je favoriete kindertekening, bijvoorbeeld van je kind, kleinkind, van jezelf, nichtje of neefje. Prijs in overleg. De helft van het geld schenk ik aan het goede doel “Compassion for Humanity” (Educating Ghana’s future).