Lieve mensen,
Door een wat broeierige vooravond fietste ik van de week door een oranjewaas richting Domplein in Utrecht. Ik was onderweg naar een lezing van Maarten van Rossem over de eerste en tweede wereld oorlog in het academiegebouw. Dit werd georganiseerd door de Studium Generale. Er zijn periodes in mijn leven dat ik cynisme, met enorme droge humor als ware relativerende vitaminen ervaar. Hij houdt op zijn manier de spiegel voor over hoe het met gemak voeden van een gevoel van nationale trots, grote desastreuze gevolgen kan hebben. Hoe gemakkelijk laten we ons toch beïnvloeden. En die beïnvloeding haakt natuurlijk in op de nodige overtuigingen en conditioneringen die we al hebben. Hierover doormijmerend fietste ik terug naar Zeist door een luid toeterend Utrecht. Nederland bleek te winnen met 3-0 van Italië. Het koelde pas laat af.
Ik houd me eigenlijk al lang bezig met een innerlijke beweging bij mezelf tegen teveel onbewuste beïnvloeding. En herprogrammeer mijn overtuigingen en conditioneringen, zodra ik er zicht op krijg, waar mogelijk en waar ik de behoefte voel. In 1995 deed ik de Silva Mind Control training van José Silva waar ik een enorme hoeveelheid gereedschap kreeg om mijn leven lang mee te blijven werken. Tijdens deze training voelde ik mij zeer bevestigd in de gelaagdheid van mijn gedachten-, droom- en gevoelswereld. Sterker nog, sinds die dag zet ik dit vermogen in. Ik leerde met de Silva trainingen, dynamisch mediteren. Dat sprak me aan. Ik ben een denker en een doener en eindelijk steeds meer een later. Dit betekende het gebruik leren maken van een dieper, gezonder mentaal niveau, het zogenaamde alfaniveau. Dit zijn meetbare rustigere hersengolven dan het hogere bètha niveau, waar we dagelijks meestal op zitten. Recent herhaalde ik de cursus weer eens (dat kan je leven lang tegen een klein “stoelgeld” bedrag). Wat een genot. Allemaal mensen die naar binnen gericht aan hun eigen ontwikkeling werken. Mensen die door steeds meer in balans te komen, hun creativiteit en intuïtie zullen vergroten. Enfin, ik heb mijn doelgroep gevonden!
Dit zijn mensen met wie ik graag wil samenwerken. Ik ga me specialiseren. Ik schilder en teken zelf immers bewust op alfaniveau. Dus het worden wat mij betreft; Schilder- en tekenworkshops op alfaniveau.
En dit geeft me nu een gevoel, dat er niet is vanwege het verleden maar voor de toekomst.
Voor workshops in opdracht kunt u altijd contact met me opnemen.
Verder genoot ik in het Haags Gemeente Museum van het werk van Lucien Freud en de bezoekers.
Het was alsof David Hockney er de wacht hield, wat een prachtig portret…ik ga niet vaak om voor een portret. Ook ging ik mee met een vriend, die het werk van Adriaen Coorte wilde zien in het Mauritshuis. Daarvan waren we beiden niet echt onder de indruk, maar nu ik er toch was, heb ik het meisje met de parel van Vermeer maar opgezocht. Wat viel me dat tegen zeg. Ik werd er nu technisch en qua inhoud totaal niet door aangesproken. Daarentegen loop ik al dagen in de wolken van; ’t puttertje van Fabritius. Die kwam binnen zogezegd. Het blijft een kwestie van eigen smaak en mening en die van mij ontwikkel en ontdek ik met veel plezier. Ze blijken veranderlijk en in beweging……
Fijne zomer met veel kunst en cultuur gewenst. Er is nog zoveel schoonheid niet gezien en genoten.
Hartelijke groet,
Ann Hoogendoorn