Zomerbrief 2011 van Ann Hoogendoorn
Fruitfull (details), 40 x 50 cm, acryl op doek

Mijmeringen:

Mijn verlangen niet direct te kunnen uitvoeren, kan veel kriebels en onrust geven, maar als ik deze onrust zie als bruikbare energie om iets mee te doen, dan verandert dat de zaak. Geduld is een schone zaak, maar hier praat ik Engelengeduld (genoeg werk voor alle werkloze engelen zullen we maar zeggen). Niet alleen mijn ongeduld met de wereld kan ik hiermee aan, maar ook met mezelf ;-).

Met alfa-tekenen zet ik de onrust en die kriebels in en breng mezelf (uiteindelijk) naar een dieper en rustiger nivo (alfa-status) van waaruit ik dan aan het werk kan. Hedendaagse kunstenaars doen het blijkbaar lang niet allemaal meer met pilletjes en andere geestverruimende middelen.

Nu blijkt echter, zoals ik in mijn winterbrief 2010 aankondigde dat sommige van deze alfa-tekeningetjes wel degelijk geschikt zijn om te schilderen.

Alfa-tekenen is voor mij geen afleiding, maar een weg door de onrust heen; meer een inleiding dus. Ik beleef veel plezier aan het vertalen van deze tekeningetjes in kleur op groter formaat. Het lijkt erop dat ik in het atelier aan de Utrechtse weg drie nieuwe professionele poten erbij heb gekregen in mijn kunstenaarsschap. Alfa-tekeningen in Oost-Indische Inkt, Alfa-schilderingen en niet te vergeten het Ann’aloog photoshoppen.
Een vruchtbare periode, waar ik dankbaar voor ben.

Nieuws:

De huur van mijn atelier is opgezegd per 28 juni a.s. en ik zal voorlopig thuis gaan werken in Zeist of op locatie als “artist in residence”. Ik voel me gek genoeg opgelucht en blij met de verandering. Zo’n mooi atelier had ik immers nog nooit. Maar het lijkt erop dat ik wil wat zich voordoet.