Drieluik; My Mind, Your Mind, Do you Mind at all?Drieluik "My Mind, Your Mind, Do you Mind at all?" van Ann Hoogendoorn - Beeldend Kunstenaar
Drieluik:  My Mind, Your Mind, Do you mind at all? (3 x 130 x 130 cm)

MIJMERINGEN:
Als ik zou willen dat je het zou begrijpen dan had ik het wel beter uitgelegd, desgewenst realistischer geschilderd of getekend.

De zin om uit te leggen is me allengs vergaan; want ik zie er het nut niet meer zo van in. Echt begrip komt volgens mij van binnenuit, uit een gebied in jezelf, waar woorden niet zo belangrijk meer zijn. Om met woorden mijn werk uit te leggen, blijf ik zelf ook binnen de beperkingen van mijn eigen meningen, aannames, interpretaties en vooroordelen. Mensen kijken volgens mij zelden met hun ogen, maar veelal met hun denken. Leg ik niet een uitleg op om begrip te krijgen over mijn werk als ik er mijn eigen woorden aan vuil maak? Liever respecteer ik het zelf-reflecterend vermogen van de kijker en schiet ik mijn het doel niet voorbij, namelijk mijn werk voor zich te laten spreken. Daarbij laat ik los wat het voor de ander betekent of met de ander doet. Als ik al zie hoe mijn blik mijn eigen perspectief over mijn werk heeft veranderd door de jaren, wie ben ik dan om een uitleg te bepalen en het vast te leggen voor een ander? Wel kan ik een ontmoeting aangaan met de kijker naar aanleiding van een werk. Dan kan er een beleving zijn! Wat voor mij niets anders is dan een “be’lijving….beklijving, een herinnering”. Ik geloof dat wanneer iets beklijft, het er toe doet, wat er ook begrepen wordt.
Ooit schroefde ik handvatten door bovenstaand drieluik, opdat mensen “grip” op het schilderij konden krijgen. Dat werd niet echt gewaardeerd en nog steeds zelden begrepen J. Zelf word ik iedere keer blij als ik deze werken zie……..Vraag me niet waarom.

Nieuw:
– zijn de blogs van de afgelopen 3 maanden. Scroll op die pagina naar beneden voor meer archief
inhoud.
– is de datum van de opening van de exposchuur: zaterdagmiddag 21 september a.s..
Zet vast in je agenda als je erbij wilt zijn. Uitnodiging volgt.
– zijn deze links naar zeer geliefde plekjes om te  verblijven in de Ooijpolder, voor het geval je er een
lekker weekendje weg van wilt maken:
Bed and Breakfast Het Dijkhuis
Bed and Breakfast  ’t Veerhuis
Hotel Restaurant Huiskamercafé Oortjeshekken