Verbinding (details) 10 x 15 cm door ANN Verbinding (details) 10 x 15 cm
ZOMERBRIEF 2015

 

What makes a work of art “good” for you, is not something that is already “inside” it,
but something that happens inside you! – Brian Eno

MIJMERINGEN:

Voor mij gaat bovenstaande uitspraak van Eno over verbinding! Door kunst kun je jezelf verbinden met je innerlijk, met wat er in jou speelt. Door middel van kunst heb ik een goeie verbinding met mezelf ontwikkeld. Hoe meer ik in verbinding met mezelf durfde te handelen, kwam er steeds meer samenhang in mijn leven en bij mij passende verbindingen naar buiten toe.

Deze verbinding met je innerlijk, je eigen stem, je hart , je onderbewuste is voor mij de basis tot hoe jij je met de wereld wilt verbinden. Mijn intuïtie is door de jaren heen sterker geworden. The healthier my gut, the better my gut-feeling.
Is de verbinding met mezelf uit balans, dan loop ik al snel vast. De kans is dan groot dat ik met al mijn beste bedoelingen ga sturen en beïnvloeden.

Wat ik bij uitstek geleerd heb met mijn werken, is dat het zich niet laat sturen, maar zich aandient en achteraf laat lezen. En één ieder die naar mijn werk kijkt, leest het op zijn of haar manier. De één ziet bijvoorbeeld een tekstballon waar ik wolken zie. Daarover kun je uitwisselen, waardoor je beide beter verder kunt. Dit fenomeen boeit me mateloos. En precies dit heeft me nu naar mijn volgende studie gedreven. Ik ga een opleiding kunstzinnige counseling volgen en verheug me daar enorm op.

EXTRA’S: