Lezers over het 1e Ana kunstboekje ‘Ana’:

Een knappe combinatie van twee kunstvormen: haiku’s (Japanse dichtvorm volgens de vaste regelvorm 5-7-5 lettergrepen) die uitgesproken worden door ANA een aandoenlijk wezentje zonder gezichtsuitdrukking, ontsproten aan de tekenpen van kunstenares Ann Hoogendoorn. ANA beleeft zo haar leven in een omgeving van prachtig gedetailleerde kleine pentekeningen. Enerzijds aangenaam herkenbaar (zoals bijvoorbeeld bij de Nijmeegse Waalbrug) en anderzijds vaak verrassend. Zo ontdek je regelmatig iets nieuws. Kortom een boekje om door te lezen en vervolgens regelmatig terug te pakken om iets nieuws te ontdekken.
J. Verhoeven, cultureel antropoloog/schrijver

+++

Vandaag verrast door de prachtige uitvoering van het kunstboekje ANA. Mooie teksten bij bijzondere tekeningen……sommige aandoenlijk en ANA weet je te raken. Knap gedaan Ann.
Rita Oostendorp

+++

Het Ana boekje is prachtig. De inhoud rustgevend en sfeervol. Verfijnde tekeningen en mooie haiku’s. En ook de vormgeving ziet er heel goed uit. Dankjewel.
P. Willers

+++

De ANA’s zijn eerlijk, oprecht en treffend. Direct van hart tot hart. Een waar pareltje om cadeau te doen.
I. Russchenberg

+++

Het Ana boekje, wat heb ik van haar genoten. Toen Ann me het boekje kwam brengen had ik visite. Ik heb het boekje ingepakt weg gelegd om op een rustig moment te kunnen bekijken. Na twee dagen was het moment daar. Ik ben lekker in mijn stoel gaan zitten en heb alle bladzijdes aandachtig doorgekeken, er bij gemijmerd, herkenning ervaren en ook sommige dingen terug gezien die ik met Ann besproken had. Ana wat ben je mooi getekend ik hou van de pen streken en de kleur. Een kunst boekje wat ik nog vaak even zal open slaan. “
H. Toonen

+++

Voor een ieder die van authentieke werken houdt met wat diepere betekenis in werken is dit boekje een aanrader. De inkttekeningen ALLEEN al zijn prachtig en vervelen niet, die zijn steeds mooi en blijven mooi om naar te kijken. De haiku s in het Ana boekje zijn goed te lezen en te begrijpen voor volwassenen en geven diepgang. Prachtig boekje, zowel de kaft, de inkttekeningen en de tekst! Een aanrader!
Anneke Winterman