“SCHILDEREN IS VOOR MIJ RISICO`S NEMEN OP DOEK MET VOORTSCHRIJDEND INZICHT”
“Nooit gedacht dat mijn tekeningen geschikt zouden zijn om te schilderen”
ANN

Drie van mijn docenten die nog immer over mijn schouder mee kijken:

Klaas Hoek

“Ik geloof niet dat ik zoiets al eerder heb gezien. Technisch een duidelijk verhaal. Maar waar gaat het over?”Hij zei dit bij het drieluik: “My Mind, Your Mind en Do you Mind at all?”. De titels kende hij niet en de handvatten heb ik er later op geplaatst opdat de kijker beter “grip” op het drieluik zou kunnen krijgen.

Titus Nolte :

“Je ziet het niet vaak dat tijdens de opleiding al een duidelijk eigen handschrift zichtbaar is”. Dit zei hij in het begin van het laatste jaar toen ik eindelijk eigen tekeningen aan de muur durfde te hangen in mijn atelier en ik besloten had door te gaan met mijn eigen ding. Hij stimuleerde mij juist die kleine tekeningen te gaan gebruiken om groot te gaan schilderen.

Floor van Keulen :

“De meeste studenten werken binnen het gebied van een al bekende kunstenaar. Jij niet…ga daar voorzichtig mee om en claim je eigen stukje in het universum!”. Dit zei hij mij een paar maanden voor mijn afstuderen.

 

My Mind ©ann hoogendoorn  "Your Mind" door ©Ann Hoogendoorn  "Do you mind at all?"by ©Ann Hoogendoorn

Drieluik “My Mind, Your Mind, Do you Mind at all?”