WINTER TENTOONSTELLING
“Binnenwerk”

Deze expositie was alleen op afspraak te bezichtigen.

Binnenwerk is als de herfsttentoonstelling ter gelegenheid van het eerste Ana Kunstboekje van Ann Hoogendoorn wat in 2020 uit kwam. (zie promotie filmpje https://vimeo.com/453583439) De tentoonstelling gaat over het ontstaan en tot stand komen van dit boekje. Een bijzonder boekje met zeefdrukjes op de kartonnen omslag. Het boekje laat het binnenwerk van een gebonden boek zien en omvat 42 Ana inkttekeningen met bijbehorende haiku gedichtjes uit 2018. Dit was het eerste jaar dat Ana in blauwe inkt mèt haiku-gedicht ontstonden. Ana werkt van binnen, terwijl beeld en tekst samen een verhaal vertellen.

Het 3 Oever festival stimuleerde in 2018 om “Kleintjes Oeverkunst” te maken en Ann  besloot kleine Ana prints ingelijst te verkopen. Mensen bleken geraakt, geroerd en tot nadenken gestemd te worden, met een lach en soms een traan. Vervolgens werd Ann door haar omgeving gestimuleerd een boekje te maken, wat ze in eerste instantie doodeng vond. Ze heeft daar een jaar over nagedacht en ondertussen bleven de Ana’s komen met haar eigenwijsheid, humor, intensiteit en diepgang. Gaandeweg raakte Ann overtuigd dit boekje te willen maken voor Ana. Het kunstboekje, een beperkte genummerde oplage van 300 exemplaren kost € 29,95 en is ook te bestellen. Zie https://annhoogendoorn.nl/ana-kunstboekje/

Ana met hikoes
onstonden hier in de Ooij
en de Ooijpolder

Het Ana kunstboekje heeft een eigen Facebook pagina als je op de hoogte wilt blijven over het reilen en zeilen van het boekje. Daar kun je Ann ook helpen het eerste Ana kunstboekje verder de wereld in te helpen door het aan te bevelen onder de tab recensies.

Zie ook Omroep Berg en Dal op youtube: https://youtu.be/SCxgLLg6LqM

Expositieschuur Chambre d’Amis (achter het huis)
PRINS HENDRIKSTRAAT 1, OOIJ
0640402797
www.annhoogendoorn.nl

Voor meer informatie over de omgeving zie : https://www.visitnijmegen.com/ voor een wandel/fiets/natuur route of weekendje weg in deze prachtige omgeving. Het is hier ieder seizoen mooi.