ODE AAN DE NATUUR

We worden er steeds nadrukkelijker mee geconfronteerd dat we onze verbinding met de natuur, met de aarde, wezenlijk dienen te veranderen en te herstellen. Heel toepasselijk daarin zijn de schilderijen van Hadewien Dobbelaer. Te zien zaterdag 6 en zondag 7 juni van 13 tot 17 u.

Hadewien laat zich inspireren door de schoonheid van de natuur, door het wonder en de magie die ze ervaart in haar eigen tuin en omringende natuur. Processen van knop-, bloei, verwelking en zaadvorming worden gevat in wonderlijke uitsneden of uitvergrote details. De vaak terugkerende nerven in bladeren refereren aan ons eigen bloedvatenstelsel en zo aan de eenheid in alles.

In haar schilderijen zoekt Hadewien naar een synthese tussen het onderwerp en het materiaal.

Sinds een aantal jaar maakt ze haar verf zelf en schildert ze met tempera, een verf op basis van eigeel en pigmenten. Deze verf heeft een zeer bijzondere, matte, soms fluweelachtige uitstraling, die mede wordt bereikt door een langdurig proces van laag over laag schilderen. De vertraging die hierbij optreedt is een belangrijke rol gaan spelen.  Info: www.hadewiendobbelaer.nl

1 PERSOON TEGELIJK NAAR BINNEN VOOR DE BELEVING EN DE VEILIGHEID
Kom niet bij symptomen van verkoudheid, griep en koorts (in uw gezin).

Te zien: zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 van 13 tot 17 uur
Expositieschuur Chambre d’Amis
PRINS HENDRIKSTRAAT 1, OOIJ
info: www.annhoogendoorn.nl