” Opgedragen”

Naast mijn hangmat, waar ik in mijmer, studeer, lees en eet, lees: “leef” staat een lang laag bankje met stapels studieboeken, kunstbladen, tuinboeken, gedichtenbundels, dummies etc. Op een ochtend sloeg ik de bundel “Levenslang tot sluitingstijd” open en ik las Henjo zijn gedicht “Opgedragen” en wist dat ik dat gedicht aan de buitenmuur van het huis waar ik nu woon wilde hangen. Ik zag het voor ogen. Moest alleen nog uitgevoerd worden. Eerst Henjo Hekman om toestemming vragen. Ontwerpen en laten printen. En zonder de hulp van mijn steun en toeverlaat hier in Ooij was dit bord er nog niet geweest. Wonderlijk, hoe nu achteraf dit “gedicht” niet uit de lucht gegrepen was of juist wel. Want de zwarte pieten discussie stond nog op stapel en Nelson Mandela overleed op sinterklaasavond.

Henjo maar eens bellen, want ik denk dat zijn gedicht deze week wel aan mijn muur komt te hangen. Dat wilde hij wel graag zien. Hopelijk krijg ik het vinyl goed op het hout geplakt.