"Windows of opportunity" door ©Ann Hoogendoorn
Deze serie schilderschetsen (30 x 40 cm) “Hoe maak ik een blijspel van mezelf?” uit 2006 ben ik nu groot (100 x 140 cm) op doek aan het schilderen en wil die volgende jaar als serie gaan exposeren in een relevant instituut of organisatie met de titel “Windows of opportunity”.
Waarom noem ik mijn werken “Zelfportretten Zonder Gezicht”? Allereerst omdat ik geen andere conclusie kon trekken. Omdat mijn werk uit mijn koker komt, uit mijn donder …uit mijn handen met mijn liefde voor mijn vak, verf, kleur en gereedschap.
Maar voor iemand die zich ook graag laat inspireren door hedendaagse veranderende psychologische fenomenen is onderzoeken hoe mijn donder en koker werken uiterst interessant. Ik verbeeld in mijn werk graag de verschillende polen in mezelf tot een geheel. Ik zoek uiteindelijk in ieder werk een samenhang waar ik mee kan leven, dwars door al mijn geconditioneerde tegenstellingen en dualiteiten heen. En iedere keer zoek ik weer uit ijdelheid of sensatiezucht die gebieden op die het meest lijken te botsen. Soms is dit een ware hel, maar kom ik daar dan doorheen, dan heb ik de kick die verslavend en bevrijdend kan werken. Niets menselijks is mij wat dat betreft vreemd, terwijl ik verschillende vormen van beeldtaal gebruik. Schilderen is voor mij dan ook risico´s nemen op doek met voortschrijdend inzicht.
En in hoeverre verschil ik dan van de ander, terwijl ik in mijn eenzaamheid (lees; ruimte) werk aan mijn “Zelfportretten Zonder Gezicht”? De ander die ook probeert in zijn of haar leven alle kanten, polen en facetten in zichzelf in de loop der jaren tot een samenhangend geheel te brengen. Misschien verbeeld ik in mijn werk eigenlijk iets heel menselijks waarin we allemaal overeenkomen en noem ik het daarom “Zelfportretten zonder Gezicht”. Want over wiens Zelf gaat het?
En dan mijn nieuwe toegepaste passie!!!
Workshops “Met Passie Intuïtief”. Waarom? Omdat ik nu weet wat ik wil met mijn woorden “Verstand Vermand, Onderhand Onthand, Vervrouw, Vervrouw, ik hou van jou”. Vervrouwen is ontvankelijker worden voor je intuїtie! Hoe meer we onze rechter en linker hersenhelft in balans krijgen, hoe duidelijker onze intuїtie zich laat horen en triggeren. Voor mij is het overduidelijk dat tekenen en schilderen het masseren is van de andere minder gestimuleerde hersenhelft. En ik praktiseer al zo’n 15 jaar het bewust ontwikkelen van de ontvankelijkheid voor mijn intuïtie. De doelgroep waar ik me voor deze workshop op ga richten, zijn hoog opgeleide mensen tussen de 25 en de 40 jaar, die een stevige en sterke ratio hebben en hun intuїtie niet onderschatten, maar die nog niet goed weten hoe dit vermogen in te zetten. Mocht je buiten deze doelgroep toch serieus interesse hebben in de workshop met een groepje van 4 tot 6 mensen, bel of mail me gerust, dan trek ik graag mijn agenda. Ik leer je alfatekenen om voorbij de ruis van je denken te komen, opdat je deze alfastaat, tijdens het creatieve proces van het schilderen met aandacht blijft ervaren en herkennen. Het gaat dan ook niet zozeer om het resultaat, maar dat je met gereedschap naar huis gaat waarmee je aan de slag kunt. Om door middel van je creativiteit steeds beter je balans met aandacht weet te bewaren, waardoor je gerichter je intuïtie zal kunnen aanspreken en horen.
Mijn brein gaat gestaag verder, als de vlokken sneeuw die buiten mijn raam omlaag vielen…zal het blijven liggen, zal het aanslaan? Een toekomst met verplicht (alfa)teken- en schilderlessen op al onze opleidingsniveau´s, naast Oosterse en Westerse filosofie en yoga of meditatie. Opdat we meer in balans niet meer zo zullen doorslaan naar 1 kant. Ja, dan wil ik wel les gaan geven. Maar nu houd ik me bij kleinschalige workshops in mijn eigen atelier. Ik verheug me erop, nu ik een paar pilot workshops heb gegeven. Het is echt leuk. Je kunt je nu opgeven voor zondagmiddag 25 januari 2009, dan geef ik 20 % kennismakingskorting. Het hele eerste kwartaal van 2009 krijg je 30% groepskorting als je je met een groepje opgeeft.
NIEUW
www.annhoogendoorn.nl (toegankelijker en overzichtelijker!)
Fijne dagen en een prettig samenhangend 2009, zoals bij je past!
Hartelijke groet,
Ann Hoogendoorn
Leden van de Stichtse Juniorkamer Utrecht gaven mij de gelegenheid, mijn eerste ruwe versie van mijn workshop in een groep te ervaren.
Bedankt voor het plezier en de feedback!