Winterbrief 2015Detail van het werk: “Ode aan de creatieve en sensitieve intelligentie”

WINTERBRIEF 2015

Mijmeringen:

Ode aan de creatieve en sensitieve inelligentieEen levensboom, een engel en Moeder Gaia worden gezien in het logo van mijn atelier. Voor mij was dat meer dan voldoende aanleiding om deze wandlap te maken. Mijn ode aan de creatieve en sensitieve intelligentie. Hoe ik zelf het logo bedoeld heb? Geen flauw idee. Ik ging m’n handen achterna ‘as usual’. Ik wist toen nog niet eens dat het een logo ging worden, want het was een ontwerp om in een steen te hakken tijdens mijn studie, meer dan 10 jaar terug. Op één of andere manier begint het logo voor mij nu symbool te staan voor veel meer. Vertrouwen, kracht, ergens voor gaan staan en het omarmt en omhult ook.

“Toevallig” had ik zaterdag mijn eerste college in het kader van de opleiding tot kunstzinnige counselor; een facultatief college van Jacob Slavenburg. Hij liet zien vanuit zijn kennis over de oudheid hoe stelselmatig het vrouwelijke verguist/weggeschreven en onderdrukt is door de eeuwen heen vanuit angst. Die angst zelf is menselijk, weet niets, is slechts bang. En dit kan allemaal onbewust in ons collectieve geheugen zitten tot het aan het licht komt, zullen we maar zeggen en je anders kan kiezen.

Mijn logo wil ik dan ook graag in gaan zetten, om het vrouwelijke en het mannelijke beter en beter in onszelf in balans te krijgen. Nu zie ik mezelf eerlijk gezegd helemaal niet als kunstzinnig counselor, maar eerder als een kunstzinnige spiegel, waar ik zelf ook iedere keer met verwondering in kijk.

FIJNE TIJD EN OP NAAR EEN NIEUW JAAR MET MEER LICHT OP WAT NOG ONBEWUST IS

EXTRA’S: