Dag Allemaal,

Zoals ik jullie al liet weten houd ik me in ieder geval tot volgend jaar low profile. Het is interessant om te ontdekken wat er gebeurd nu ik niets organiseer en geen naar buiten gerichte activiteiten onderneem in de kleine expositieschuur Chambre d’Amis in Ooij. De kunstzinnig counselor in mij pakte prompt haar interesse weer op en verdiept zich verder in het lezen en begrijpen van (kinder) tekeningen. Wat wordt ik daar toch enthousiast van. Ik blijf warm lopen voor wat nog niet bewust is aan het licht te brengen in het bewustzijn met behulp van ons beeldend vermogen. Voor als je niet weet hoe te verinnerlijken en je die verdieping wel graag wilt.  Het innerlijk kan pas helpen als de persoonlijkheid er om vraagt

Verder leerde ik dat tekeningen met haiku’s samen een haiga heten. Vaak door twee verschillende kunstenaars gemaakt. De Ana haiga’s komen echter van één kunstenaar. Best bijzonder dus. Ze blijft me voeden en ik zet iedere woensdag een nieuw Ana Haiga op mijn website en facebook. Zo kun je haar volgen. Het volgende Ana Kunstboekje wil ik graag met crowdfunding financieren. I’ll keep you posted! Zie voor meer Ana info: https://annhoogendoorn.nl/ana/. De Ana Kunstboekjes bij het Duurzame Warenhuis in Nijmegen zijn uitverkocht en zijn voorlopig weer alleen bij mij te bestellen.

Onverwacht ben ik weer 2e hands schalen en vazen aan het beschilderen. Ik had er de laatste jaren een aantal verzameld en nu pak ik het weer op deze op geheel eigen wijze te beschilderen zonder vooropgesteld plan. Een serie “Handpainted by Ann” om naar uit te kijken!

Stap voor stap zie ik wel wat zich verder openbaart dit jaar.

Fijne zomer allemaal,

Ann Hoogendoorn

Ooij, 21 juni 2021